Zelf heb ik 15 jaar film en televisie gemaakt als regisseur en weet als geen ander geloof ik hoe moeilijk het is om deze kwetsbaarheid die je ziet te vangen. Met acteurs heb je dan de afspraak om grenzen op te zoeken - gevoelens mogen zichtbaar worden. En met gevoelens komen de emoties. Een wijze les werd dan zichtbaar voor ons allemaal. Soms ook magie omdat kwetsbaarheid zo van ons allemaal is.

In het alledaagse leven - en zeker in ons werk - denken we vaak dat kwetsbaarheid zwak is. Liefst weten we alles en houden we verborgen dat we ons soms geen raad weten. Professionals toch? Eigenlijk raken we elkaar daar kwijt. Want natuurlijk weten we het niet altijd, zijn we kwetsbaar en door het niet te benoemen liggen we ‘s nachts - alleen - wakker in ons bed.

Eind 2005 heb ik zelf de regie opgegeven van televisieprogramma’s en door de jaren heen een halfslachtige poging gedaan. Ik had de adem niet, de inspiratie niet. Nu, met Work and Purpose weet ik dat het weer past. Filmen. Mensen interviewen. Wat is jouw purpose? zal ik hen dan vragen. Samen de grenzen opzoeken. Kwetsbaarheid zien en laten zijn.

Ron van Es

Purpose Film is opgezet en wordt vorm gegeven door Helen Zwaan (o.a. Rutger Hauer Film Factory) en Ron van Es, creative director Work and Purpose.

Op dit moment werken we aan het filmproject 'Purpose People' - een 50 tal portretten van vernieuwende ondernemers en game changers (samen met Kees Klomp). Het geheel zal overigen ook een boek opleveren met achtergrondverhalen over de sociale ondernemers. 

In maart 2017 hebben we een serie portretten gemaakt onder de noemer 'De Nieuwste Generatie' - jonge bijna afgestudeerden van de universiteiten van Rotterdam en Amsterdam staan klaar om met purpose hun weg te gaan banen.

Op dit moment maken we een 8 tal korte films met mensen uit diverse organisaties die vertellen over wat het idee van purpose voor hen en hun organisatie betekent. De films worden gemaakt voor Purpose Connection.